Gitáros istentisztelet

Gitáros istentisztelet

A vasárnapi istentiszteletek sorába néhány éve került bevezetésre egy, a megszokottól eltérő alkalom, melyet általában a hónap utolsó vasárnapján, az esti istentisztelet keretében, a református gyülekezeti házban tartunk. Ezen az istentiszteleten orgona helyett egy kis, gyülekezeti tagokból álló zenekar kíséri gitárral, basszusgitárral, dobbal és zongorával az énekeket, melyek közt a hivatalos református énekeskönyvben találhatókon túl magyar és külföldi szerzők modern dicséretei is szerepelnek. Az igehirdetés után több dalt éneklünk egymás után, lehetőséget adva ezzel az elmélyülésre, az Isten előtt való őszinte megállásra. Az újabb énekek általában személyes hangvételűek, s modernebb hangzásvilágukkal abban segítenek, hogy a ma embere mai módon tudja megfogalmazni Isten felé háláját, dicséretét, örömeit és vágyait.

Az modern énekek nagy részét a Sófár Református Dicsőítő Iskola tanárai által szerzett, ill. fordított énekei közül választjuk.

Az alkalom elsősorban a fiatalabb, középiskolás és főiskolás korosztály kedvéért szerveződött, de nem csak a fiataloknak szól. Szeretettel várunk minden olyan felnőtt és idősebb gyülekezeti tagot és érdeklődőt is, aki nyitott az újra, és a hagyományos formák mellett más módon is szeretné Istent keresni, Vele találkozni, Benne feltöltődni.

A 2016-17-es tanév első gitáros istentiszteletére 2016. szeptember 25-én, vasárnap délután 18.00 órától kerül sor a református gyülekezeti házban (Szolnoki út 2.)